loader
Contact Us it

Pizza tonda al piatto con Infibra W380

Per Infibra Academy il tecnico Sandra Arcidiacono realizza una classica pizza tonda al piatto con la FARINA INFIBRA TIPO 1 W380.

INFIBRA tipo1 380

Infibra

Type 1 | W380

W380 | Type '1' soft wheat flour for professional use, type ‘1’ for professional use with toasted wheat germ added. Ideal for bread, pizza, leavened pastry products and for the preparation of biga and preferment starter doughs.

Discover

the recipe

Ingredients

  • 1000 g Farina Infibra W380
  • 600 g Acqua
  • 28 g Sale
  • 10 g Olio evo
  • 1 g Lievito compresso

Procedure

  1. Inserire in vasca la farina, il lievito e il 60% dell’acqua in ricetta.
  2. Lavorare in prima velocità fino a formare una buona maglia glutinica.
  3. Inserire il sale, la restante acqua, poco alla volta e passare in seconda velocità.
  4. Raggiunto un impasto liscio e omogeneo e completamente incordato, inserire l’olio.
  5. Far riposare la massa coperta per circa 30 minuti.
  6. Stagliare del peso desiderato e mettere in cassette senza alcun spolvero.
  7. Lasciare coperte a temperatura ambiente 1 ora in inverno o 30 minuti in estate e mettere poi a 4 gradi.
  8. Utilizzare dopo 48 ore.
  9. Prima del servizio, porre a temperatura ambiente 1.5/2 ore e stendere su Polverina Denti
Tecnico arcidiacono riquadrato
Recipe created by

Sandra Arcidiacono

ESPERTA DI MOLINO DENTI

Watch our video recipes

Want to know how to use our flour?
Watch the video recipe now, made by our technicians.

play video

problems with the recipe?

Contact our technician

He will answer your doubts and provide you with the information you need to replicate the recipe and adapt it to your needs.

* Required fields

You are *
Stai usando le farine indicate in ricetta? *
Thank you for your request!

stay tuned

Vuoi rimanere aggiornato sulle nostre ricette?

Sign up for the newsletter to be the first to know the latest product news, receive lots of industry tips, stay up to date on popular recipes and all the events and courses scheduled at Molino